opleiding geluidstechniek en producer academie blog artikel bass amp met top en gitaar set up. opleiding geluidstechniek, opleiding muziek mbo

Opleiding details

     Hoofdstukken
16
     Toetsen
3
     Tijd
42 weken
      Niveau
MBO+ / HBO-
     Start datum
nvt
    Beschikbare plekken
nvt
     Verplichte intake
Nee

VERLEG JE MUZIKALE GRENZEN MET ONZE MUSIC PRODUCER CURSUS

Heb je module 1 van de music producer cursus afgerond? Wil je meer ervaring opdoen en je specialiseren in een bepaalde muziekstijl of productietechniek, zoals mix- of mastertechniek? Kies dan voor module 2 van de producers music producer opleiding en word een meester in jouw eigen gekozen richting.

OVER DE PRODUCER CURSUS MODULE 2

Tijdens deze module word je nog verder uitgedaagd door het aangaan van nieuwe samenwerkingen met medestudenten, artiesten, oud-studenten en/of audio engineers. Je leert om zelfstandig een netwerk op te bouwen, behoeften te herkennen of te creëren en deze naar je hand te zetten. Verder richten wij ons op het verbeteren van jouw eigen producers vaardigheden en technieken. Het doel hiervan is dat jij op het hoogste professionele niveau kunt presteren. Zodat de overstap naar het professionele werkveld zo soepel mogelijk verloopt.  producers opleiding

 WAT GA JE ALLEMAAL LEREN TIJDENS DE OPLEIDING

Bij Pro Audio Education leer je alles over muziek en de muziekindustrie. Zo leer je naast het produceren, mixen, mastering ook alles over de verschillende stromingen, en wat dit betekent voor jou als professional.  music producer opleiding 

ONDERDELEN PRODUCER CURSUS

De volgende onderdelen worden behandeld verder uitgewerkt tijdens de opleiding.

GEHOORTRAINING      bovendien, ook, en, daarnaast, verder

Ontdek de kracht van perfecte toonherkenning met onze unieke gehoortraining, versterkt door kleurrijke technieken tijdens onze producers opleiding. Bij Pro Audio Education geloven we in het maximaliseren van auditieve vaardigheden door innovatieve methoden. Tijdens deze training, waarin kleuren slim worden geïntegreerd voor een meeslepende ervaring die je gehoor naar nieuwe hoogten tilt.

Waarom Perfect Pitch Training? Perfect Pitch is niet langer exclusief; het is een ontwikkelbare vaardigheid. Onze training richt zich op het verfijnen van je gehoor, waardoor je moeiteloos tonen kunt herkennen en reproduceren. Dit is essentieel voor muzikanten en liefhebbers die streven naar muzikale excellentie.

Hoe werkt het? Kleuren worden slim geïntegreerd om tonen visueel voor te stellen, waardoor een unieke leerervaring ontstaat. Elke kleur correspondeert met een specifieke toonhoogte, waardoor je hersenen een diepere connectie maken tussen wat je hoort en ziet.

Voordelen van onze Training:

 • Versnelde ontwikkeling van auditieve vaardigheden
 • Verhoogde nauwkeurigheid in toonherkenning
 • Verbeterde reproduceermogelijkheden van melodieën en akkoorden
 • Toepasbaar voor verschillende muziekstijlen

DYNAMISCHE PROCESSEN EN EQ’S     bijvoorbeeld,

Wij gaan verder dan traditionele muziekopleidingen. Onze focus ligt niet alleen op het creëren van perfecte geluidscomposities, maar ook op de kunst van geluidsreproductie. Waarbij we dynamische processen, EQ-tools en technieken optimaliseren. Ontdek hoe ons unieke lesmateriaal en productiebenaderingen studenten in staat stellen om elk geluid nauwkeurig na te bootsen. Met als doel om studenten hun creatieve horizon te verbreden.

Dynamische Processen: Onze opleiding omvat uitgebreide dynamische processen, waarmee studenten de nuances van geluidsmanipulatie leren beheersen. Van compressie tot expansie, we bieden inzichten en praktische training om de impact en expressiviteit van geluiden te optimaliseren.

EQ Tools en Technieken: In de wereld van geluidsproductie is een goede EQ essentieel. Ons lesmateriaal introduceert geavanceerde EQ tools en technieken, waarmee studenten de frequenties van elk geluidsspectrum nauwkeurig kunnen modelleren. Dit stelt hen in staat om met subtiliteit en precisie geluiden te vormen en te perfectioneren.

GELUIDSTHEORIE         vergelijk

Geluidstheorie is de studie en analyse van geluid als een fysisch fenomeen en artistiek element. Het omvat de wetenschap achter geluidsgolven, frequenties en timbre. Evenals de perceptuele aspecten van hoe we geluid horen. In de context van muziek en geluidsproductie verkent geluidstheorie de principes achter toonvorming, harmonie, en ritme. Bij Pro Audio Education integreren we geluidstheorie in onze opleiding, waardoor studenten een dieper inzicht krijgen in de fundamenten van geluid. 

SOUND DESIGN           denk aan

Tijdens onze producers opleiding nemen we je mee op een reis door de kunst van sound design, waar alle facetten van creatieve klankvorming worden verkend. Deze discipline omvat niet alleen het creëren van geluidseffecten . Maar ook de kunst van het vormgeven van geluiden voor artistieke expressie en innovatie.

Wat omvat Sound Design: Van film en gaming tot muziekproductie, behandelen we alle vormen van sound design. Onze opleiding belicht het manipuleren van geluidselementen,het creëren van atmosferen en het ontwerpen van unieke geluidspaletten. Leer de geavanceerde technieken en tools en ontwikkel vaardigheden om je eigen sonische meesterwerken te creëren.

Onze Benadering: Ongeacht of je geïnteresseerd bent in het verbeteren van filmmomenten, het creëren van de perfecte game-ervaring of het experimenteren met vernieuwende muzikale klanken, bij Pro Audio Education benaderen we sound design als een kunstvorm. Onze deskundige instructeurs begeleiden je door het proces, van het begrijpen van geluidsbronnen tot het perfectioneren van de mix.

Ontdek de kracht van geluid als een artistiek medium. Onze opleiding biedt een uitgebreide verkenning van creatieve klankvorming in verschillende contexten.

 MUZIEKPRODUCTIE: OMARM DE DIVERSITEIT VAN KLANKCREATIE

Onze opleiding biedt een zeer uitgebreide verkenning van muziekproductie, waarbij alle genres worden behandeld. Of je nu gepassioneerd bent over elektronische beats, klassieke composities, of experimentele geluiden. Tijdens de producers opleiding begeleiden wij jouw in het ontwikkelen van de vaardigheden om jouw unieke muzikale visie tot leven te brengen.

Van het begrijpen van muzikale arrangementen en harmonieën tot het beheersen van opnametechnieken en digitale software. Je leert het allemaal tijdens onze producers opleiding onze opleiding. Leer hoe je jouw ideeën kunt omzetten in professioneel klinkende tracks en verken de nieuwste technologieën en trends.

Of je nu gefascineerd bent door hip-hop, rock, EDM, jazz, of enig ander genre, bij Pro Audio Education verwelkomen we alle muziekstijlen. Onze instructeurs delen hun expertise en helpen je bij het ontwikkelen van een veelzijdige en unieke muzikale identiteit.

Onze Benadering: Muziekproductie is niet alleen een technische vaardigheid, maar ook een creatieve kunst. Onze benadering combineert technische knowhow met artistieke vrijheid. Ontdek hoe je geluiden kunt layeren, arrangementen kunt structureren om emotie van je muziek te versterken, ongeacht het genre.

 

MUZIEKCOMPOSITIE                 een voorbeeld is

Ontdek je de kunst van muziekcompositie, waar emoties en melodieën samenkomen. Leer compositietechnieken, harmonieën en arrangementen verkennen, ongeacht het muziekgenre. Onze instructeurs, met ervaring in diverse stijlen, begeleiden je naar het ontwikkelen van een unieke artistieke stem. Ontwikkel vaardigheden om jouw muzikale verhalen te vertellen en laat je creativiteit bloeien bij Pro Audio Education.       ter illustratie:

DE REMIX                     dat heeft geleid tot

Duik in de kunst van het remixen, waar creativiteit en vernieuwing samenkomen. Leer de essentiële stappen om bestaande nummers te transformeren en je eigen unieke stempel te drukken op diverse muziekstijlen. Ontwikkel vaardigheden om beats te manipuleren, arrangementen aan te passen en zo jouw remix-signatuur te creëren.

GEADVANCEERDE MIXING TECHNIEKEN: MEESTERLIJK HANDELEN IN DE WERELD VAN HITS 

Bij Pro Audio Education onthullen we in onze opleiding geavanceerde mixing technieken of wel de geheimen van hitmaking. Leer niet alleen hoe je geluid verfijnt, maar ook waarom een hit een hit wordt. Duik diep in de psyche van de luisteraar en ontwikkel inzicht in de elementen die een nummer onweerstaanbaar maken.

Van het analyseren van hits tot het begrijpen van psychologische reacties op klanken, onze opleiding gaat verder dan technische aspecten. Leer hoe je emotionele impact kunt versterken, arrangementen kunt optimaliseren en weloverwogen keuzes kunt maken in het mixing proces.

Hit op hit maken is een kunst en wetenschap. Onze opleiding rust studenten uit met de kennis om niet alleen geluid te manipuleren, maar ook te begrijpen wat mensen raakt. Ontwikkel een gevoel voor de ingrediënten die een hit een hit maken en pas dit toe in je eigen creaties.

Door een combinatie van theoretische kennis en praktische toepassing leren studenten bij Pro Audio Education om bewuste keuzes te maken in hun mixing proces. Begrijp de impact van klankkleur, dynamiek, en ruimtelijkheid op de luisterervaring.  En ontwikkel zo een eigenzinnige stijl die een groot publiek aanspreekt.

MASTERING

Binnen onze opleiding verkennen we het cruciale onderdeel van mastering, waar afwerking en perfectie samenkomen. Ontdek de essentiële tools, variërend van digitale software en analoog gear die nodig zijn om deze kunst volledig te omarmen.

Inhoud van onze Mastering Module: Niet alleen richten we ons op de technische aspecten van mastering, maar we benadrukken ook het artistieke belang ervan. Leer de volledige reikwijdte van masteringtechnieken, van het balanceren van frequenties tot het optimaliseren van dynamiek. Ontdek hoe je een samenhangend en indrukwekkend eindproduct creëert, ongeacht het medium.

Essentiële Tools en Technologieën: Verkrijg inzicht in de diverse tools en technologieën die essentieel zijn voor mastering, van geavanceerde software tot de karakteristieke warmte. Ontwikkel vaardigheden om deze op een doordachte manier in te zetten en je muziek op een professioneel niveau.

Vinyl: Meesterschap van Analoge Klank: Duik in de kunst van vinyl mastering en begrijp hoe deze analoge benadering een unieke klankkleur aan je muziek toevoegt. Ontwikkel vaardigheden om de subtiele nuances van vinylproductie te beheersen en geef je muziek een authentiek karakter.

MARKETING              concluderend

Bij Pro Audio Education gaat onze opleiding niet alleen over het perfectioneren van geluid. Maar wij laten je ook inzien, begrijpen en beheersen van de markt. In het marketingonderdeel van onze opleiding delen we inzichten over hoe de muziekmarkt functioneert. Maar ook hoe je deze kunt begrijpen, vormgeven en optimaliseren om jouw muzikale identiteit te promoten.

Wat omvat ons Marketingonderdeel: Leer de dynamiek van de muziekmarkt begrijpen, trends, consumentengedrag en opkomende platforms. Ontwikkel strategieën om jouw muziek effectief te promoten en een loyale fanbase op te bouwen. Krijg inzicht in branding, online aanwezigheid en andere essentiële aspecten die je muzikale carrière kunnen beïnvloeden.

Creëer Jouw Muzikale Identiteit: Ontdek hoe je een onderscheidende en authentieke muzikale identiteit kunt creëren. Leer hoe je jezelf kunt presenteren in een competitieve markt en gebruik marketingtools om je verhaal te vertellen en je doelgroep te bereiken.

Marktinzichten en Strategieën: Bij Pro Audio Education voorzien we je van diepgaande marktinzichten en strategieën. Begrijp hoe je trends kunt identificeren, doelgroep en marketinginstrumenten effectief kunt inzetten om jouw muziek in de schijnwerpers te zetten.

Onze Benadering: Onze producers opleiding integreert muziekproductie en marketing als complementaire vaardigheden. Leer niet alleen geweldige muziek maken, maar ook hoe je die kunt presenteren en promoten in de competitieve muziekindustrie.

Naast de algemene trainingen zoals hierboven omschreven krijg je ook persoonlijke op maat gemaakte trajecten aangeboden. Het doel van deze trajecten is om jou efficiënter te laten werken en ervoor te zorgen dat jouw producties aansluiten op de vraag van de markt.  producers opleiding

Dit betekent dat je veel tijd met je computer in onze studio’s doorbrengt om je eigen geluid te ontwikkelen. Daarnaast leer je hoe je je eigen promotiemateriaal ontwikkelt, zoals een logo, huisstijl en videoclip, op basis van je eigen promotieplan.

Tijdens dit traject krijg je ondersteuning binnen je eigen discipline, leer je alles over de software en ga je de uitdaging aan. Na het voltooien van dit traject heb je eigen producties ontwikkeld. Maar ook verschillende (online) media-uitingen gemaakt en een beginnend professioneel netwerk opgebouwd met personen en organisaties.

DOCENTENTEAM

Het docententeam bestaat uit vaste docenten die naast lesgeven ook allemaal actief zijn in het werkveld. Maar ook oud studenten, professionals die masterclasses verzorgen en grote artiesten die tijdens luistersessies je werk beoordelen.  producers opleiding

IS DE VERVOLG MUZIEK PRODUCERS OPLEIDING WAT VOOR JOUW?

 • Je hebt ten eerste aanleg en talent: sinds je bent begonnen met muziek maken ben je er snel beter in geworden. nadat, daarna, vervolgens
 • Ten tweede muzikaal: je begrijpt muziek en komt zelf met muzikale oplossingen (bijvoorbeeld als je een partij zelf moet verzinnen). want, namelijk, immers
 • Ten derde creatief: in de muziek, maar ook op andere vlakken kom je met originele ideeën en je denkt gemakkelijk out-of-the-box. nadat, daarna, vervolgens
 • Bovendien heb je doorzettingsvermogen: je bent bereid hard te werken en in staat zaken aan te pakken en te organiseren om met je muziek verder te komen. zie ook, vergelijk

TOELATINGSEISEN VERVOLG PRODUCERS OPLEIDING

Docenten van de opleiding beoordelen je tijdens de kennismaking op basis van je motivatie, persoonlijkheidsprofiel, creativiteit en vaardigheden. Als je nog niet zo ervaren bent maar goed scoort op alle andere punten, ben je nog steeds van harte welkom om deel te nemen aan onze opleidingen. Alle beoordelingen zullen worden gemotiveerd, en hierbij zal ook een persoonlijkheidstest worden toegevoegd. want, namelijk, immers

Bij onze vervolg opleiding muziekproducer kan je geen gebruik maken van vrijstellingen.

KOSTEN

Kosten overzicht opleiding vervolg opleiding muziekproductie. omdat, daarom, dus, om die reden

 • Prijs deeltijdtraject module 2, 6 termijnen van €450,– (*)  stel je voor:
 • 133,5 praktijk/ privé lessen, 63 uur theorielessen.  dat heeft geleid tot
 • 5 d p.w. (bij beschikbaarheid) gebruik maken van onze studio faciliteiten in Amstelveen

(*) 2,5% korting bij directe betaling. met het doel dat, om te, opdat, teneinde, waartoe

NA DE PRODUCERS OPLEIDING

Nadat je de opleiding muziekproducer met succes hebt afgerond, ben je afgestudeerd als Artiest (Muzikant) Pro Audio Education NL.

Je hebt minimaal 1 productie geschreven, geproduceerd, gemixt, gemasterd op minimaal release niveau. Ook heb je (online) media/uitingen gedaan en je bent begonnen met het opbouwen van een professioneel netwerk.

Om de kwaliteit van onze opleidingen te bewaken worden onze interne examens door derde afgenomen en beoordeeld. Je bent bij ons dus niet automatische geslaagd bij deelname.

HOE KAN IK ME AANMELDEN VOOR DE PRODUCER OPLEIDING

Neem contact op met je studiemedewerker om je aan te melden. want, namelijk, immers

AANMELDEN

Wil jij je aanmelden voor 2de module van de deeltijd producers opleiding? Druk dan op de knop hieronder en onze studiemedewerker zal binnen 2 werkdagen contact met je opnemen.

TESTIMONIALS

“Ben zeer tevreden over de opleiding. Fijne docenten met een goede uitleg en een duidelijk en uitgebreid leerboek. Heb veel geleerd en ben er dan ook zeker van dat ik met de geleerde kennis mijn voordeel kan doen binnen de media wereld. Ik kan dan ook iedereen die meer wil weten en leren over muziek aanraden bij Pro Audio Education een opleiding te volgen. Een voorbeeld is

Anoniem

“Ik vond het vanaf het begin meteen al te gek. Vanaf de eerste les zijn we meteen vol aan de slag gegaan. Met als resultaat dat mijn producties beter zijn dan ooit. bijvoorbeeld

Dj Rob (Welk label staat ie niet op)

“Na het volgen van een audio opleiding in Amsterdam, waar ik na een aantal maanden al gestopt ben gestopt, was ik in het begin vrij sceptisch over de opleiding geluidstechnicus media art’s van Pro Audio Education.
Achteraf gezien ben ik zeer blij dat ik deze opleiding gevolgd heb. Met name de inhoudelijke kennis van de docent en de goede persoonlijke begeleiding hebben mijn kennis en vaardigheden omtrent audio sterk verbeterd. Deze opleiding is echt een aanrader voor mensen die muziek willen produceren of op een andere wijze met audio willen werken. kortom

Marcel Benoist

Voor dat ik met deze opleiding begon had ik al diversen audio opleidingen gevolgd. Tijdens deze opleiding zijn bij mij alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en ik kan dan ook iedereen van harte deze opleiding aanraden. tegelijkertijd

Erik Land, Taped Artifect

Na al een aantal jaren produceren heb ik op advies van een aantal vrienden een opleiding gevolgd bij Pro Audio Education. Mijn releases zijn stukken verbeterd en door de persoonlijke begeleiding heb ik mijn work-flow kunnen optimaliseren. kortom

Robin Fetter, Armada Music

nderhalf jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar een opleiding tot muziek producer. Uiteindelijk is mijn keuze op Pro Audio Education gevallen, en daar heb ik absoluut geen spijt van. Edward Renes (docent/eigenaar) heeft zelf de nodige ervaring in de muziekindustrie. De lessen zijn heel leerzaam.

Ik wilde me graag focussen op produceren en mixen, dus hier wordt tijdens mijn privélessen veel aandacht aan besteed. Mocht je meer geïnteresseerd zijn in geluidstechniek, dan krijgen deze lessen een andere invulling. Kortom, er is veel persoonlijke aandacht en de lessen sluiten aan de bij de wensen van de student. ten gevolge van

Ik vind Pro Audio Education een aanrader. 😀

Saskia Iris,

Ik heb hier veel geleerd, wat natuurlijk het belangrijkste is. De docent kan ook goed inspelen op de behoefden van de leerling of groep. De apparatuur waar we mee konden werken was van hoge kwaliteit. Ik heb het gevoel dat ik hier echt iets mee kan dus al met al een goede opleiding. tegelijkertijd

Ian Beekman

Eerst  voordat en tijdens ook wel tegelijkertijd. Nadat of wel daarna of vervolgens en dan uiteindelijk. Als laatste en ten slotte, zodra ik als en wanneer  op het moment op strand lig. Dat terwijl en dus ook wel kortom met al met al met andere woorden. Daaruit volgt of wel hieruit blijkt dat samenvattend en concluderend, alles overziend is. Bijvoorbeeld zoals en zo denk aan bijvoorbeeld. Neem een voorbeeld is en stel je voor:.  Stel dat ter illustratie: alles omdat en daarom en dus ook om die reden. Doordat en daardoor, waardoor wel zodat  met het doel dat alles goed is.

Test je zelf.

Om te helpen opdat teneinde waartoe alles geleid heeft want namelijk immers en zodat men met het gevolg dat ten gevolge van alles. Of wel kortom dat heeft geleid tot Succes. Aller eerst en voordat of wel tijdens en tegelijkertijd nadat alles daarna en vervolgens vertrouwt. Uiteindelijk met als laatste en ten slotte of wel tot slot zodra en als wanneer op het moment dat terwijl je succes hebt. Conclusie of wel dus, kortom of wel  al met al met andere woorden. Daaruit volgt en hieruit blijkt dat samenvattend, concluderend en alles overziend. Zo net zo of wel  net als en evenals op dezelfde manier.  Maar zie ook en vergelijk.