EDWARD RENES

Edward Renes, geboren in 1974, DJ producer vanaf 1989 en een pionier in de productie van de eerste generatie elektronische muziek. Na een opmerkelijke carrière heeft Edward zich sinds 2004 gericht op het mixen, masteren en het doceren van jong muzikaal talent, onder andere bij Pro Audio Education NL.

Edward’s liefde voor muziek begon al op 8-jarige leeftijd. Het duurde niet lang voordat hij zijn muzikale talent begon te ontwikkelen en in 1990 maakte hij zijn debuut onder de naam Mr Ed. Sindsdien heeft Edward samengewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie, zoals Ben Sims, Laidback Luke, Armin van Buuren en Junkie XL.

Ondanks zijn succes en prestaties in de muziek- en media-industrie is Edward trouw gebleven aan zichzelf en voelt hij zich het meest op zijn gemak achter de schermen.

RECENSIES PRODUCER OPLEIDING

Platform2

MEER DAN 20 JAAR DE OPLEIDER VAN AUDIO NEDERLAND

UNLOCK JE SONISCHE CREATIVITEIT

Dj Producer estroe

ESTHER ROOZENDAAL

Esther Roozendaal, ook bekend als Estroe (1972), begon met DJ’en in 1998 en wordt beschouwd als een van de weinige internationale vrouwelijke DJ’s die de top hebben bereikt. Ze heeft gereisd naar de Verenigde Staten, het Caribisch gebied, Rusland, Canada, Japan en door heel Europa.

Haar lijst met locaties en festivals is indrukwekkend: Berghain (Berlijn), Watergate (Berlijn), Fuse (Brussel), Tresor (Berlijn), Sub Club (Glasgow), Cocoon Club (Frankfurt), Rex Club (Parijs), Origami Entertainment Club (Tokio), Warehouse 702 (Tokio), Harry Klein (München), Q Club (Zürich), Awakenings (Amsterdam), Dave Clarke’s White Noise (Amsterdam), Sonar (Barcelona), … de lijst gaat maar door!

Met haar verfijnde, warme en elegante producties is Estroe niet onopgemerkt gebleven onder andere DJ’s die met haar willen samenwerken. Ze is ook een veelgevraagde remixer, zoals blijkt uit het aantal keren dat haar remixes voor Bedrock, Manual Music, Tulipa Recordings en Cinematique de hitlijsten hebben gehaald. Tegenwoordig geeft ze ook les aan het Conservatorium van Haarlem en bij Pro Audio Education in Amstelveen

MEER DAN 20 JAAR DE OPLEIDER VAN AUDIO NEDERLAND

UNLOCK JE SONISCHE CREATIVITEIT

GAST DOCENT YVES LASSALLY

LA$$A brak begin 2019 door met de clubhit ‘Hans Betaalt De Schade’ waarmee hij een gouden plaat haalde. Binnen no time werkte Yves Lassally a.k.a. LA$$A met de top van de Nederlandse artiesten.

Samen met Rolf Sanchez maakte hij de Top 40 nummer 1 hit “Mas Mas Mas”. Waar Nederland in 2020 niet meer omheen kon en waar hij o.a. een gouden plaat voor heeft ontvangen.

Daarnaast werkte hij ook met artiesten als Tabitha, Jayh & Lil’ Kleine waar hij ruim 9 gouden platen voor ontving. 

Labels, Top Notch, Armada music, Columbian music en nog veel meer.

LASSA LA$$A

MEER DAN 20 JAAR DE OPLEIDER VAN AUDIO NEDERLAND

UNLOCK JE SONISCHE CREATIVITEIT

Wim Bult Inline mastering

WIM BULT INLINE-MASTERING

Na jarenlang zijn eigen projectstudio te hebben gerund, gespecialiseerd in klassieke, jazz- en popmuziek, besloot Wim in 2006 zicht volledig te specialiseren in mastering.

Sindsdien heeft Wim gewerkt aan ontelbare projecten voor individuele artiesten, labels, opnamestudio’s en producers van over de hele wereld zoals, Armada, Audiobit, Blackhole, Bonzai, Deep blue records, BMG, Coast to coast, Digidance, EMI, Hooj Choons, Fun2funk, Evenstad Musikk Distribusjon, Eva Rivas – EUROVISION, NPO, Johan Cruyff Foundation, Goomah Music, Embrace, Captain Darling, Lil Kleine, Lilian Vieira, Matteo Candura, Jimmy Dee, Innokentiy Gonopolskiy.  De lijst van nationale en internationale artiesten en labels zijn ontelbaar.

Wim is een van de weinige mastering engineers van de oude stempel die in staat is geweest om innovatie met digitale plug-ins naadloos te integreren in zijn workflow als mastering engineer. Hierdoor is hij in staat om elke productie naar een hoger niveau te tillen.

MEER DAN 20 JAAR DE OPLEIDER VAN AUDIO NEDERLAND

UNLOCK JE SONISCHE CREATIVITEIT

GIMBO9000

Tech-House Producer GIMBO9000, met releases bij gerenommeerde platenlabels zoals Black Seven Music, Kubbo Records en Unnamed&Unknown, is onlangs toegetreden tot ons team en heeft ons versterkt met zijn uitzonderlijke talenten.

GIMBO9000 is niet alleen een getalenteerde producer, maar ook een ervaren DJ, en niet zonder reden. Hij is een oud-leerling van Pro Audio Education, waar hij zijn muzikale vaardigheden verder ontwikkelde en verfijnde. Als DJ heeft hij de kans gehad om op te treden op gerenommeerde festivals zoals WOO-HAH, Encore Festival en Best Kept Secret, waar hij zijn publiek wist te betoveren met zijn unieke stijl en energieke optredens.

Hoewel Tech-House/Minimal zijn kenmerkende stijl is, blijft GIMBO9000 niet beperkt tot één genre. Met een veelzijdige muzikale achtergrond weet hij zich eveneens goed raad in reggaeton en hip-hop, wat zijn artistieke veelzijdigheid en aanpassingsvermogen benadrukt.

Tech-House GIMBO9000

MEER DAN 20 JAAR DE OPLEIDER VAN AUDIO NEDERLAND

UNLOCK JE SONISCHE CREATIVITEIT

Rob Papen

GAST DOCENT ROB PAPEN

Rob Papen is geboren op 8 oktober 1964.  Hij kan zonder twijfel worden beschouwd als een pionier en meester in de wereld van elektronische muziek. Zijn reis begon op slechts 15-jarige leeftijd. Toen hij namelijk zijn eerste stappen zette in de wereld van synthesizers met de legendarische Korg MS-20 en een SQ-10-sequencer. Het was op deze machines dat hij zijn vaardigheden in het programmeren van synthesizers ontwikkelde. Wat hem opvolgend al snel inspireerde om zijn eigen muziek te gaan componeren en maken.

De muzikale ontdekkingsreis van Rob Papen werd aangewakkerd door groepen zoals. Tangerine Dream, Kraftwerk en invloedrijke kunstenaars zoals Jean-Michel Jarre, Giorgio Moroder, Vangelis en Klaus Schulze. Onder hun invloed begon hij al in 1979 zijn eerste stappen te zetten in het domein van de elektronische muziek.

Naast zijn rol als (Christelijke) muziekartiest. Waar hij zich ook onderscheidde met twee nummer één hits in verschillende Europese landen. Ontpopte Rob Papen zich als een gerespecteerde geluidsontwerper en sound designer.

MEER DAN 20 JAAR DE OPLEIDER VAN AUDIO NEDERLAND

UNLOCK JE SONISCHE CREATIVITEIT

Ontpopte Rob Papen zich als een gerespecteerde geluidsontwerper en sound designer. Zijn uitzonderlijke talent in het creëren van geluiden en zijn innovatieve benadering van klankontwerp hebben hem op de voorgrond van de muziekindustrie geplaatst.

Met zijn ongeëvenaarde ervaring en vaardigheden werkte Rob Papen samen met enkele van de beste computerprogrammeurs. Hij kwam in 1998 met zijn eigen lijn van virtuele synthesizers VST en effecten VSTi op de markt. Een van zijn beroemdste creaties is de virtuele Korg MS-20-synthesizer. Deze synthesizer heeft de essentie vastgelegt van het iconische origineel en een bron van inspiratie is voor veel moderne muziekproducenten.

In 2011 introduceerde hij “The 4 Elements,” een baanbrekende sound designers bijbel. Hierin worden de geheimen en technieken onthuld die hij door de jaren heen had ontwikkeld. Deze publicatie zorgde ervoor dat anderen inzicht kregen in zijn unieke aanpak van geluidsontwerp. En dit heeft weer bijgedragen aan zijn algehele erkenning als een van de meest gerespecteerde geluidsexperts in de branche.

Rob Papen’s bijdrage aan de wereld van elektronische muziek en geluidsontwerp is van onschatbare waarde. Zijn voortdurende toewijding aan het streven naar geluidsexcellentie en creatieve innovatie blijft een inspiratie voor zowel gevestigde muzikanten als opkomende talenten. Als een visionair op zijn gebied, heeft hij de muziekproductie verrijkt met een onuitputtelijke bron van klankmogelijkheden en blijft hij de grenzen verleggen van wat er mogelijk is in de wereld van de elektronische geluiden.