producer opleiding opleiding muziek mbo

OPLEIDING DETAILS

     Hoofdstukken
23
     Toetsen
7
     Tijd
52 weken
      Niveau
High Level
     Start datum
10 oktober 2024
    Beschikbare plekken
5
     Verplichte intake
Nee

MUSIC PRODUCTION OPLEIDING: START JE REIS NAAR SUCCES IN DE MUZIEKINDUSTRIE!

Ben jij een gepassioneerde muziek liefhebber die altijd heeft gedroomd van een carrière als DJ of muziek producer? Of ben je misschien al actief in deze branche en zoek je naar manieren om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Dan is de opleiding producer van Pro Audio Education de ideale keuze voor jou! Met onze ervaren docenten en professionals uit de industrie, helpen we jouw om je carrière als muziekproducer of DJ te lanceren of naar nieuwe hoogten te brengen. OPLEIDING PRODUCER bovendien  is ook de eerste en de laatste. 

OVER DE OPLEIDING MUSIC PRODUCER

Onze intensieve voltijd dagopleiding duurt één jaar, en gedurende die tijd werken we samen aan het ontplooien van jouw talent. Wij geloven dat talent niet alleen aangeboren is, maar vooral ontwikkeld moet worden door praktische toepassing. Naast het aanscherpen van je muzikale vaardigheden, besteden we ook veel aandacht aan je persoonlijke groei en veerkracht. We bereiden je optimaal voor op de uitdagingen die je kunt tegenkomen in de muziekindustrie en bieden diepgaand inzicht in de zakelijke aspecten van deze branche. Ten tweede nadat stel je voor. 

VERSTERK JE CREATIVE KRACHTEN: ONTDEK EN ONTWIKKEL ZE TIJDENS ONZE GENOMINEERDE MUZIEK PRODUCTIE OPLEIDING 

Bij Pro Audio Education leggen we dus geen beperkingen op wat betreft productiestijlen. Of je nu interesse hebt in pop, house, hip-hop, techno, metal, EDM of hardstyle, bij ons zijn alle genres welkom. Je gaat eerst zelfstandig en daarna samen met medestudenten aan verschillende projecten werken, zoals het opbouwen van je eigen repertoire/muziek, studio-opnames en optredens. Bovendien bouw je tijdens de opleiding aan een uitgebreid professioneel netwerk. Je wordt ook uitgedaagd om je eigen website, videoclips en merchandise te ontwikkelen, met als doel jou als artiest klaar te stomen voor de uitdagende muziekwereld. PRODUCER OPLEIDING

ESSENTIELE VAARDIGHEDEN

Om een succesvolle muziekproducer te worden, dien je over enkele essentiële vaardigheden te bezitten. Ten eerste dien je alles te leren over muziektheorie. Dit omvat kennis van toonladders, akkoorden en harmonie, evenals begrip van verschillende muzikale genres en stijlen. OPLEIDING PRODUCER

MUZIEKTHEORIE IS DE BASIS VOOR HET COMPONEREN EN ARRANGEREN VAN MUZIEK

Ten tweede dien je te beschikken over essentiële technische vaardigheden, zoals het correct opnemen van geluid in allerlei situaties en het bewerken van geluid voor de uiteindelijke mix of mixes. Tijdens de opleiding zul je ook steeds vertrouwder raken met verschillende digitale audiowerkstations (DAW’s), zoals Ableton Live, Logic Pro en Pro Tools, evenals diverse plug-ins van toonaangevende ontwikkelaars, bijvoorbeeld Spectrasonics, Waves, Plugin Alliance. Na afronding van dit traject, zul je deze stappen geïnternaliseerd hebben en in staat zijn professioneel klinkende mixen en (eigen) producties af te leveren.

Ten derde is het ontwikkelen van een eigen creatieve visie en geluid cruciaal om op te vallen als muziek producer. Tijdens je opleiding zul je veel experimenteren met verschillende instrumenten en apparatuur, dit alles met als doel je eigen geluidsidentiteit, texturen en unieke arrangementen te creëren. Het ontwikkelen van je eigen stijl en geluid is cruciaal en zal je als professionele muziek producer helpen om artiesten en klanten aan te trekken die resoneren met jouw werk.

DE VOLTIJD OPLEIDING MUSIC PRODUCER BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN

 • Geluidstheorie.  ten eerste
 • DAW, VST en VSTi    ten tweede
 • Sound design     ten derde
 • Muziek productie.  ten vierde
 • Mixen.  ten vijfde
 • Masteren
 • Marketing
 • Geluidstheorie

Bij Pro Audio Education leer je alles over muziek en de muziekindustrie. Naast het produceren, mixen en masteren, zul je ook inzicht krijgen in marketing en zul je ontdekken hoe verschillende muziekstijlen van invloed kunnen zijn op jou als professional.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek producer niveau 1 – Geluidstheorie ten eerste
 • Muziek producer niveau 2 – Muziek theorie. ten tweede
 • Muziek producer niveau 3 – Gehoortraining.  ten derde
 • Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

GELUIDSTHEORIE

Om te beginnen ga je alle fundamenten van muziek ontdekken, daarnaast leer de taal en theorie van muziek begrijpen en leer hoe je muziek kunt produceren op jouw eigen manier. Je krijgt diepgaand inzicht in de kern van diverse muziekstijlen. Ten slotte zal je keyboard vaardigheden aanzienlijk verbeteren en zul je jouw creatieve vaardigheden verder ontwikkelen.

DIGITALE AUDIO WORKSTATION (DAW), VST EN VSTi

Word een expert in het gebruik van verschillende digitale audio workstations (DAW) en leer deze effectief in te zetten. Je krijgt gedetailleerde uitleg over compressie, EQ, delay, reverb en andere belangrijke effecten. Naast theoretische kennis zul je praktische ervaring opdoen in het daadwerkelijke gebruiken van deze instrumenten en effecten. MUSIC PRODUCER

Wat wordt behandeld,

 • Muziek producer niveau 4 – DAW, VST en VSTi. ten eerste 
 • Muziek producer niveau 5 – Dynamics, EQ, reverb en delay.   ten tweede
 • Muziek producer niveau 6 – Toepassing.  ten derde 

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

SOUND DESIGN

Wordt vloeiend in de taal van sound design en synthese met deze zeer uitgebreide training. Deze Sound Design programma van 6 niveaus maakt gebruik van de meest voorkomende digitale en analoge synthesizers.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek producer niveau 7 – Introductie digitale en analoge synthesizers
 • Muziek producer niveau 8 – Synthese basis
 • Muziek producer niveau 9 – Wavetable synthese
 • Muziek producer niveau 10 – Granular synthese
 • Muziek producer niveau 11 – Geavanceerde sound design
 • Muziek producer niveau 12 – Synthese modulatie

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

MUZIEK PRODUCTIE

In deze uitgebreide module leer je alle benodigde vaardigheden om een succesvolle producer te worden. Na afronding van deze training zul je begrijpen wat de fundamenten zijn van een goede productie en hoe je snel en efficiënt tot een volwaardig eindproduct kunt komen.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek productie niveau 13 – Layeren
 • Muziek productie niveau 14 – Compositie
 • Muziek productie niveau 15 – Producer secrets
 • Muziek productie niveau 16 – De remix
 • Muziek productie niveau 17 – Template

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

MIXEN

Transformeer ruwe ideeën en composities tot indrukwekkende tracks voor de dansvloer of hitlijsten. Leer hoe je op een effectieve manier tot een volwaardige mix kunt komen. Je krijgt inzicht in wat een goede productie en mix maakt en hoe je obstakels tijdens het mix-proces kunt vermijden.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek producer niveau 18 – Mix theorie
 • Muziek producer niveau 19 – Geavanceerde mixing technieken
 • Muziek producer niveau 20 – Template

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

MASTEREN

Leer van een ervaren mastering engineer hoe je digitale en analoge mastering kunt toepassen om professionele resultaten te bereiken die kunnen concurreren met de besten. Deze module omvat ook aandacht voor vinyl mastering. MUSIC PRODUCER

Wat wordt behandeld,

 • Muziek producer niveau 21 – Mastering tools
 • Muziek producer niveau 22 – Mastering theorie
 • Muziek producer niveau 23 – Mastering Wat te doen
 • Muziek producer niveau 24 – Vinyl mastering

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

MARKETING

Ontdek hoe je jouw producties effectief op de markt kunt brengen, aandacht kunt genereren bij radio-DJ’s en platenmaatschappijen, en je eigen merk kunt opbouwen. Leer de do’s en don’ts om ervoor te zorgen dat jouw productievaardigheden de erkenning krijgen die ze verdienen.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek producer niveau 25 – Sociaal netwerk ten eerste
 • Muziek producer niveau 26 – Distributie ten tweede 
 • Muziek producer niveau 27 – Marketing. bovendien
 • Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

EEN PORTFOLIO OPBOUWEN ALS MUZIEKPRODUCER

Als muziekproducer is een sterk portfolio essentieel om je vaardigheden te tonen en klanten aan te trekken. Daarom begin je tijdens de opleiding met het produceren van je eigen muziek en werk je samen met je medestudenten en artiesten uit ons netwerk en jouw eigen netwerk. Je zult opnames en mixen van hoge kwaliteit maken die je talenten benadrukken en laten zien dat je het beste uit je eigen visie en die van andere artiesten kunt halen.

Naast het uitbrengen van je eigen muziek, ga je ook tijdens de opleiding je eerste stappen zetten om je diensten aan te bieden aan lokale artiesten of bands. Je gaat hun nummers produceren, voorzien van opnamen, mixen en masters van professionele kwaliteit, en helpt ze hun geluid vorm te geven. Dit zal je niet alleen helpen om praktische ervaring op te doen, maar ook om je reputatie als ervaren muziekproducer te vestigen.

NETWERKEN VOOR SUCCES IN DE MUZIEKPRODUCTIE-INDUSTRIE

Netwerken is cruciaal in de muziekproductie-industrie. Relaties opbouwen met artiesten, technici en professionals uit de industrie kan deuren openen naar nieuwe kansen en samenwerkingen. Daarom word je tijdens de opleiding uitgenodigd voor diverse netwerkevenementen, conferenties en workshops om gelijkgestemden te ontmoeten en je netwerk uit te breiden.

Tijdens de opleiding leer je ook hoe je jezelf moet profileren op online platforms en sociale media. Het doel van dit traject is om jou te leren hoe je het beste een netwerk kunt opbouwen, nieuwe fans kunt creëren en hoe je je huidige fans aan je kunt binden.

STAGES ALS MUZIEKPRODUCER

Stages kunnen een waardevolle manier zijn om te netwerken en ervaring op te doen in de industrie. Daarom bieden wij als muziekproductie school een beperkt aantal stageprogramma’s aan, waarbij je kunt werken naast ervaren professionals en van hen kunt leren. Deze mogelijkheden kunnen waardevol inzicht geven in de industrie, evenals potentiële vacatures of doorverwijzingen.

INDIVIDUELE MAAT TRAJECTEN

Naast deze brede trainingen bieden we ook individuele, op maat gemaakte trajecten aan om jouw werkproces te optimaliseren en ervoor te zorgen dat jouw producties naadloos aansluiten bij de behoeften van de markt. Hierbij breng je veel tijd door in onze studio’s om aan je geluid te werken. Daarnaast leer je hoe je jouw eigen promotiemateriaal kunt ontwikkelen, zoals een logo, huisstijl en videoclips, gebaseerd op je persoonlijke promotiestrategie.

DOCENTENTEAM

Ons team van docenten bestaat uit vaste instructeurs die niet alleen lesgeven, maar ook actief zijn in de industrie, oud-studenten die hun ervaring delen, professionals die masterclasses verzorgen en gevestigde artiesten die je werk beoordelen tijdens luistersessies. stel dat

IS DE VOLTIJD OPLEIDING MUZIEK PRODUCER WAT VOOR JOUW? een voorbeeld is 

Je hebt bijvoorbeeld de volgende eigenschappen, een voorbeeld is

 • Je beschikt over aanleg en talent. Want sinds je begonnen bent met het maken van muziek, ben je snel verbeterd.
 • Je begrijpt niet alleen muziek, maar je komt ook zelf met muzikale oplossingen. Denk aan bijvoorbeeld wanneer je een partij zelf moet verzinnen.
 • En heb je een creatieve geest? Niet alleen in muziek, maar ook in andere gebieden breng je originele ideeën naar voren. Je denkt bovendien gemakkelijk out-of-the-box. een voorbeeld is
 • Het hebben van doorzettingsvermogen is ook essentieel. Je bent bereid om hard te werken en je bent in staat om zaken aan te pakken en te organiseren om vooruitgang te boeken met je muziek. Een voorbeeld is MUSIC PRODUCER

SUBSIDIES

WerktuigPPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Dit geldt zowel voor werknemers als ZZP’ers. WerktuigPPO financiert tot 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van € 2.000,- (inclusief BTW).

KOSTEN OPLEIDING MUZIEK PRODUCER

Wat zijn de kosten,

 • De prijs voor het voltijd traject is verdeeld over 10 termijnen. De eerste termijn bedraagt €1795,- en de overige 9 termijnen kosten €433,- (*).
 • Gedurende dit traject ontvang je 401 uur aan praktijk- en privélessen, en krijg je 136 uur aan theorieles.
 • Bij beschikbaarheid, kun je 5 dagen per week gebruik maken van onze studiofaciliteiten in Amstelveen. En alsof dat nog niet genoeg is, ontvang je ook gratis dj-lessen, zowel voor vinyl als digitaal. stel dat
 • (*) 2,5% korting bij directe betaling.

NA DE OPLEIDING MUZIEK PRODUCER

Na succesvolle afronding van de opleiding mag je jezelf afgestudeerd noemen als Artiest (Muzikant) van Pro Audio Education NL. Je hebt op zijn minst één productie geschreven, geproduceerd, gemixt en gemasterd op een minimaal release niveau. Ook heb je online media-uitingen gedaan en ben je gestart met het opbouwen van een professioneel netwerk met personen en organisaties waarmee je samenwerkt. een voorbeeld is

Om de kwaliteit van onze muziek producer opleiding te waarborgen, worden onze interne examens door derden afgenomen en beoordeeld. Let op, deelname betekent dus niet dat je automatisch geslaagd bent.

AANMELDEN

Wil je je aanmelden voor onze opleiding muziek producer? Klik op de knop hieronder en schrijf je direct in. Onze studiemedewerker neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.een voorbeeld is

TESTIMONIALS

Super fijne sfeer het gehele jaar & zeer leerzaam! echt een aanrader. met het doel dat

Jelle Sterringa, Ghost Producer

Na al een tijdje zelf geleerd te mixen, besloot ik een cursus bij PAE te volgen. Heel veel geleerd over mixen en nu in korte tijd enorm vooruit gegaan. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding aan die meer wil weten over mixen. om die reden

Abel Romijn, Armada Music

Dé opleiding voor music producers in Amsterdam en misschien wel heel Nederland. stel dat

Flits (o.a. Drawner, Malor, Secession Records)

Toffe gasten met veel kennis over het producer (en) van trance tot techno.  Ook veel gehad aan de marketing training en de mix  en mastering lessen.

Anoniem, Armada Music / Spinnen Records

Vanaf de eerste les wist ik dat ik bij deze producer opleiding goed zat en mijn muzikale kennis kon verbreden. Een echte aanrader voor zowel beginnende als ervaren muzikant!

Bas Kranenburg, Antartic Records

Na jarenlang producties te hebben gemaakt voor verschillende doeleinden kwam ik via een krantenartikel bij Pro Audio Education. Het bleek een schot in de roos. Alle punten waarop ik vastliep in mijn producties werden behandeld, vanaf het samplen tot aan het masteren. Er is tijdens de les veel tijd voor eigen inbreng. Ik kan iedereen de opleidingen van Pro Audio Education aanraden.

Tim Muller, MOAN Records

Na al een aantal jaren producer (en) heb ik op advies van een aantal vrienden een opleiding gevolgd bij Pro Audio Education. Mijn releases zijn stukken verbeterd en door de persoonlijke begeleiding heb ik mijn work-flow kunnen optimaliseren.

Robin Fetter, Armada Music

Anderhalf jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar een opleiding tot music producer. Uiteindelijk is mijn keuze op Pro Audio Education gevallen, en daar heb ik absoluut geen spijt van. Edward Renes (docent/eigenaar) heeft zelf de nodige ervaring in de muziekindustrie. De lessen zijn heel leerzaam.

Ik wilde me graag focussen op produceren en mixen, dus hier wordt tijdens mijn privélessen veel aandacht aan besteed. Mocht je meer geïnteresseerd zijn in geluidstechniek, dan krijgen deze lessen een andere invulling. Kortom, er is veel persoonlijke aandacht en de lessen sluiten aan de bij de wensen van de student. Alles overziend  en concluderend

Ik vind Pro Audio Education een aanrader. 😀

Saskia Iris,

Na het volgen van een audio opleiding in Amsterdam, waar ik na een aantal maanden al gestopt ben gestopt, was ik in het begin vrij sceptisch over de opleiding geluidstechnicus media art’s van Pro Audio Education.
Achteraf gezien ben ik zeer blij dat ik deze opleiding gevolgd heb. Met name de inhoudelijke kennis van de docent en de goede persoonlijke begeleiding hebben mijn kennis en vaardigheden omtrent audio sterk verbeterd. Deze opleiding is echt een aanrader voor mensen die muziek willen produceren of op een andere wijze met audio willen werken. Kortom, 

Marcel Benoist

Dé opleiding voor music producers in Amsterdam en misschien wel heel Nederland. Dus, kortom doen.

Flits (o.a. Drawner, Malor, Secession Records)

Ik heb hier veel geleerd, wat natuurlijk het belangrijkste is. De docent kan ook goed inspelen op de behoefden van de leerling of groep. De apparatuur waar we mee konden werken was van hoge kwaliteit. Ik heb het gevoel dat ik hier echt iets mee kan dus al met al een goede opleiding.

Ian Beekman

Als autodidact was ik al jaren actief met muziek productie voordat ik aan de deeltijd opleiding Electronic Music Production begon. De basis van het produceren had ik zelf snel door, veel muziek luisteren doet wonderen. Ik bleef voor m’n gevoel echter te lang hangen op de laatste stappen voor het verkrijgen van een professionelere sound. Pro Audio Education heeft mij hierin enorm geholpen. Geen Youtube filmpjes waar mensen maar half begrijpen wat ze anderen proberen uit te leggen, maar een leraar met gedegen kennis over alle onderwerpen die hierin van belang zijn. Aandacht voor persoonlijke behoeftes, fijne informele sfeer, leuke enthousiaste medestudenten. Absoluut een aanrader, voor zowel beginners als gevorderden!

Roger de Graaf

Ben lang op zoek geweest naar een goede en betaalbare opleiding. Bij Pro Audio Education uitgekomen. Een stevige opleiding waar je veel persoonlijke aandacht krijgt, voelde meteen goed aan bij de intake. Volg de opleiding nu al voor de periode van ongeveer een jaar en heb al veel meer geleerd dan in de periode waarin ik zelf aan het prutsen was.
Het maatwerk, theorie en praktijk aangepast aan de persoonlijke wensen en interesses, spreekt mij erg aan. Goede docenten en een leuke en gezellige groep waarin iedereen hard aan zijn/haar doelen werkt in een gezellige en ontspannen sfeer.

Pieter Binnendijk

Een pittige en zeer gedegen opleiding. In een korte tijd krijg je de mogelijkheid om heel veel te leren. Deskundigheid met een goede saus van humor maken de lessen leuk. Wat de opleiding uniek maakt is het feit dat “jouw persoonlijke wensen/doelen” ook echt uitgebreid aan bod komen, mits je bereid bent daar zelf keihard voor te werken. Voor mij de perfecte keuze geweest! Dat heeft geleid tot succes.

Erwin Griesheimer

Een professionele, maar comfortabele en geweldige ervaring. Edward is een bekwame, eerlijke en attente leraar en persoon. Als je een producer of audio-engineer bent (beginnend of ervaren), zou ik dit ten zeerste aanbevelen. Dus kortom doen. 

Ollie van den Berg

Top opleiding, ook als je alles wil weten over het mixen en masteren op professioneel niveau.

Tibari Bahaj, TB Mix&Master / Top Notch records

Ik vond het vanaf het begin meteen al te gek. Vanaf de eerste les zijn we meteen vol aan de slag gegaan. Met als resultaat dat mijn producties beter zijn dan ooit.

Dj Rob (Welk label staat ie niet op)

Na een aantal negatieve ervaringen ben ik op aanraden van een aantal vrienden begonnen met de opleiding EMP.Ik heb tijdens deze opleiding veel geleerd en heb na het behalen van mijn examen een platen contact via Pro Audio Education aangeboden gekregen.Ik ben zeer tevreden over de opleiding, en ik kan dan ook iedereen deze opleiding ten sterkste aanraden.

Anoniem

“Een doelgerichte opleiding wat ik met veel plezier heb afgerond. Het les materiaal en de praktijk opdrachten vullen elkaar perfect aan.
De docenten weten waar ze over praten, nemen de tijd en zijn erg vriendelijk en prettig in de omgang. Een echte aanrader.

Heleen