producers opleiding, Kerkmodi omscholing media, producer

Opleiding details

     Hoofdstukken
16
     Toetsen
3
     Tijd
52 weken
      Niveau
MBO+ / HBO-
     Start datum
nvt
    Beschikbare plekken
nvt
     Verplichte intake
Nee

Verleg je muzikale grenzen met onze Vervolg producers opleiding!

Heb je module 1 van de opleiding muziekproductie afgerond? Wil je meer ervaring opdoen en je specialiseren in een bepaalde muziekstijl of productietechniek, zoals mix- of mastertechniek? Kies dan voor module 2 van de producers opleiding muziekproductie en word een meester in jouw eigen gekozen richting.

Over de producers opleiding

Tijdens deze module word je nog verder uitgedaagd door het aangaan van nieuwe samenwerkingen met medestudenten, artiesten, oud-studenten en/of audio engineers. Je leert om zelfstandig een netwerk op te bouwen, behoeften te herkennen of te creëren en deze naar je hand te zetten. Verder richten wij ons op het verbeteren van jouw eigen producers vaardigheden en technieken, zodat je deze op het hoogste professionele niveau kunt uitvoeren. Het doel van dit alles is om jou zo zelfstandig mogelijk te laten werken, zodat de overstap naar het professionele werkveld zo soepel mogelijk verloopt.  producers opleiding

 Wat ga je allemaal leren

Bij Pro Audio Education leer je alles over muziek en de muziekindustrie. Zo leer je naast produceren, mixen, mastering ook alles over de verschillende stromingen, en wat dit betekent voor jou als professional.  producers opleiding

Onderdelen opleiding

De volgende onderdelen worden behandeld verder uitgewerkt tijdens de opleiding.

 • Gehoortraining
 • Dynamics en EQ
 • Toepassing
 • Geluidstheorie
 • Sound design
 • Geavanceerde sound design
 • Synthese modulair
 • Muziek productie
 • Compositie
 • Productie secrets
 • De remix
 • Geavanceerde mixing technieken
 • Masteren
 • Mastering tools
 • Mastering theorie
 • Mastering wat te doen
 • Vinyl mastering
 • Marketing

Naast de algemene trainingen krijg je persoonlijke op maat gemaakte trajecten aangeboden. Het doel van deze trajecten is om jou efficiënter te laten werken en ervoor te zorgen dat jouw producties aansluiten op de vraag van de markt.  producers opleiding

Dit betekent dat je veel tijd met je computer in onze studio’s doorbrengt om je eigen geluid te ontwikkelen. Daarnaast leer je hoe je je eigen promotiemateriaal ontwikkelt, zoals een logo, huisstijl en videoclip, op basis van je eigen promotieplan. producers opleiding

Tijdens dit traject krijg je ondersteuning binnen je eigen discipline, leer je alles over de software en ga je de uitdaging aan. Na het voltooien van dit traject heb je eigen producties ontwikkeld, verschillende (online) media-uitingen gemaakt en een beginnend professioneel netwerk opgebouwd met personen en organisaties waarmee je samenwerkt. Muziekproducer opleiding

Docententeam

Het docententeam bestaat uit vaste docenten die naast lesgeven ook allemaal actief zijn in het werkveld, oud studenten, professionals die masterclasses verzorgen en grote artiesten die tijdens luistersessies je werk beoordelen.  producers opleiding

Is de opleiding wat voor jou?

 • Je hebt aanleg en talent: sinds je bent begonnen met muziek maken ben je er snel beter in geworden.
 • Je bent muzikaal: je begrijpt muziek en komt zelf met muzikale oplossingen (bijvoorbeeld als je een partij zelf moet verzinnen).
 • Je bent creatief: in de muziek, maar ook op andere vlakken kom je met originele ideeën en je denkt gemakkelijk out-of-the-box.
 • Je hebt doorzettingsvermogen: je bent bereid hard te werken en in staat zaken aan te pakken en te organiseren om met je muziek verder te komen.

Toelatingseisen

Docenten van de opleiding beoordelen je tijdens de kennismaking op je skills, creativiteit, motivatie en je profiel. Op basis van de beoordeling word je wel of niet aangenomen. Studenten dienen na aanmelding in bezit te zijn van een goede computer, audio interface, de nodige software, speakers en of een goede koptelefoon.

Bij onze opleidingen kan je geen gebruik maken van vrijstellingen.  producers opleiding

Kosten

 • Prijs deeltijdtraject module 2, 6 termijnen van €549,– (*)
 • 133,5 praktijk/ privé lessen, 63 uur theorielessen.
 • 5 d p.w. (bij beschikbaarheid) gebruik maken van onze studio faciliteiten in Amstelveen

(*) 2,5% korting bij directe betaling.

Na de opleiding

Na je opleiding muziekproductie ben je afgestudeerd als Artiest (Muzikant) Pro Audio Education NL.

Je hebt minimaal 1 productie geschreven, geproduceerd, gemixt, gemasterd op minimaal release niveau. Ook heb je (online) media/uitingen gedaan en je bent begonnen met het opbouwen van een professioneel netwerk met personen en organisaties waarmee je samenwerkt.

Om de kwaliteit van onze opleidingen te bewaken worden onze interne examens door derde afgenomen en beoordeeld. Je bent bij ons dus niet automatische geslaagd bij deelname.  producers opleiding

Hoe kan ik me aanmelden

Neem contact op met je studiemedewerker om je aan te melden.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor module 3? Druk dan op de knop hieronder en onze studiemedewerker zal binnen 2 werkdagen contact met je opnemen voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Testimonials

“Ben zeer tevreden over de opleiding. Fijne docenten met een goede uitleg en een duidelijk en uitgebreid leerboek. Heb veel geleerd en ben er dan ook zeker van dat ik met de geleerde kennis mijn voordeel kan doen binnen de media wereld. Ik kan dan ook iedereen die meer wil weten en leren over muziek aanraden bij Pro Audio Education een opleiding te volgen.”

Anoniem

“Ik vond het vanaf het begin meteen al te gek. Vanaf de eerste les zijn we meteen vol aan de slag gegaan. Met als resultaat dat mijn producties beter zijn dan ooit. ”

Dj Rob (Welk label staat ie niet op)

“Na het volgen van een audio opleiding in Amsterdam, waar ik na een aantal maanden al gestopt ben gestopt, was ik in het begin vrij sceptisch over de opleiding geluidstechnicus media art’s van Pro Audio Education.
Achteraf gezien ben ik zeer blij dat ik deze opleiding gevolgd heb. Met name de inhoudelijke kennis van de docent en de goede persoonlijke begeleiding hebben mijn kennis en vaardigheden omtrent audio sterk verbeterd. Deze opleiding is echt een aanrader voor mensen die muziek willen produceren of op een andere wijze met audio willen werken.

Marcel Benoist

Voor dat ik met deze opleiding begon had ik al diversen audio opleidingen gevolgd. Tijdens deze opleiding zijn bij mij alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en ik kan dan ook iedereen van harte deze opleiding aanraden.

Erik Land, Taped Artifect

Na al een aantal jaren produceren heb ik op advies van een aantal vrienden een opleiding gevolgd bij Pro Audio Education. Mijn releases zijn stukken verbeterd en door de persoonlijke begeleiding heb ik mijn work-flow kunnen optimaliseren.

Robin Fetter, Armada Music

nderhalf jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar een opleiding tot muziek producer. Uiteindelijk is mijn keuze op Pro Audio Education gevallen, en daar heb ik absoluut geen spijt van. Edward Renes (docent/eigenaar) heeft zelf de nodige ervaring in de muziekindustrie. De lessen zijn heel leerzaam.

Ik wilde me graag focussen op produceren en mixen, dus hier wordt tijdens mijn privélessen veel aandacht aan besteed. Mocht je meer geïnteresseerd zijn in geluidstechniek, dan krijgen deze lessen een andere invulling. Kortom, er is veel persoonlijke aandacht en de lessen sluiten aan de bij de wensen van de student.

Ik vind Pro Audio Education een aanrader. 😀

Saskia Iris,