Welkom bij Pro Audio Education

Pro Audio Education NL is sinds de begin jaren 90 in Nederland actief met het opleiden en begeleiden van audiotalent door het verzorgen van muziek productie opleidingen en trainingen voor beginners en (semi) professionals. Naast Nederland hebben wij vestigingen in Portugal en momenteel 4 franchise locaties in Amerika. In Nederland beschikken wij over eigen studioruimtes in onder andere Amstelveen (hoofdkantoor), Utrecht en Zaandam.

Al onze opleidingen zijn geschikt voor beginners en (semi) professionals die werkzaam zijn of willen zijn als Muziek Producer of als Geluidstechnici.

Techno producer Dave Clarke Masterclass

Hoe onderscheiden wij ons van de rest?

Pro Audio Education NL is een van Nederlands eerste particuliere audio media opleider met een deeltijd en een volwaardige 1-jarige dagopleiding muziek productie en geluidstechniek. Ons doel is om studenten inzicht te geven hoe geluid en de bijbehorende stijlen en technieken werkelijk werken. Kennis te geven om te kunnen anticiperen op elke voorkomende situatie, van het begin van een productie tot het in de markt zetten of uitvoeren van een productie.

Hierdoor zal je bij ons niet gevangen raken in een presetje of een bepaalde productiestijl, maar leer je om in alle omstandigheden in staat te zijn optimaal te presteren en het beste uit jezelf en dus ook je productie te halen.  

Naast de vele jaren ervaring met lesgeven en het begeleiden van artiesten en professionals onderscheiden wij ons ook in onze brede kennis van alle verschillende muziekstromingen. Bij ons ben je dus ook aan het goede adres als je house, pop, techno, metal of een andere muziekstijl produceert. Wij beperken ons dus zeker niet tot 1 stijl, zoals EDM. Een ander belangrijk onderscheid is ons lesprijs en klasgrootte. Bij ons krijgt een student namelijk tot 4x meer lesuren dan bij andere aanbieders. Dit houdt in dat een student bij ons tot 80% meer begeleiding krijgt voor hetzelfde geld t.o.v.  commerciële aanbieders!

opleiding geluidstechniek studiotechniek

Onze Opleidingen

Je kunt bij ons kiezen uit dag en avondopleidingen muziek productie digitaal/ analoog of geluidstechnici live/ studio.

Onze dag opleiding bestaat uit 2 volle dagen les voor een periode van 1 jaar. Je ontvangt hiervoor 136 uur theorie en 401 uur praktijk begeleid/ privé les. Onze avondopleiding bestaat uit 1 avond per week les voor een periode van 1 jaar. Dit komt neer op 63 uur theorie en 133,5 uur praktijk begeleid/ privé les.

De studenten van onze dag en avondopleidingen mogen naast de lessen (bij beschikbaarheid) 5 d p.w. gebruik maken van onze studio faciliteiten in Amstelveen.

Waarom zou je kiezen voor Pro Audio Education?

Pro Audio Education NL is een (semi) non commerciële organisatie. Dit houdt in dat wij geen winstoogmerk hebben. Hierdoor zijn onze prijzen in combinatie met het aantal werkelijke lesuren aanzienlijk goedkoper dan bij de commerciële aanbieders. Ook zijn onze klassen kleiner zodat er voldoende tijd overblijft voor persoonlijke begeleiding, ook tijdens de groep lessen

De opleidingen die wij aanbieden sluiten zeer goed aan als vervolgopleiding van de reguliere en particuliere muziek productie, audio- media opleidingen. Maar ook voor beginners en (semi) professionals is er een goede aansluiting. De reden hiervan is dat wij studenten inzicht geven in de essentie van geluid en de verschillende muziekstromingen en leren om deze te controleren of beter gezegd naar hun hand te zetten.

Door deze unieke manier van lesgeven leren beginners direct hoe ze werkelijk om moeten gaan met de verschillende audiotechnieken en muziekstijlen. De meer ervaren student zal meer diepgang en inzicht ervaren in zijn handelen, wat weer zal resulteren in betere producties en opdrachten. Ons studentaanbod is daardoor ook zeer breed. Beginners in de muziekwereld, maar ook professionals die al werkzaam zijn als docent audiotechnieken reguliere opleidingen of studenten met een conservatorium achtergrond.

Onze faciliteiten

Ons studio faciliteiten in Amstelveen bestaat uit 4 geluidsstudio’s, speciaal ingericht voor muziek productie mixen en het masteren, een leslokaal en een evenementen zaal met een capaciteit voor 250 mensen. Onze studio in Zaandam is speciaal ingericht voor professionele vocale opname, productie en audiobewerking. En onze studio in Utrecht is speciaal ingericht voor  band opnames, analoog mixen en mastering.

Naast onze eigen studio faciliteiten werken wij nauw samen met diverse vinyl, mastering, boekingsbureaus, platenlabels en andere studio locaties in binnen en buitenland. Hierdoor hebben we in het verleden al diverse excursies kunnen organiseren zoals naar de Abbey Road Studio’s in London.