Welkom bij Pro Audio Education

Pro Audio Education NL is sinds de begin jaren 90 in Nederland actief met het opleiden en begeleiden van audiotalent door het verzorgen van muziek productie opleidingen en trainingen voor beginners en (semi) professionals. Ons doel is om No-Nonsense opleidingen aan te bieden die aansluiten op de vraag en behoefte van de student en muziekindustrie.

Onze opleidingen zijn geschikt voor beginners en (semi) professionals die werkzaam zijn of verbreding wensen in hun vakgebied als Muziek Producer, mastering-, mix engineer of als Geluidstechnici.

Techno producer Dave Clarke Masterclass

Hoe onderscheiden wij ons van de rest?

Pro Audio Education NL is een van de eerste particuliere audio media opleiders van Nederland, gespecialiseerd in muziek productie en geluidstechniek. Onze opleidingen zijn ontworpen om studenten inzicht te geven hoe geluid en de bijbehorende stijlen en technieken werkelijk werken. Kennis te geven om te kunnen anticiperen op elke voorkomende situatie, van productie tot uitvoering en marketing.

Hierdoor zal je bij ons niet gevangen raken in een voorinstelde werkwijze of een bepaalde productiestijl, maar leer je om in alle omstandigheden in staat te zijn optimaal te presteren en het beste uit jezelf en dus ook je productie te halen.  

Naast de vele jaren ervaring met lesgeven en het begeleiden van artiesten en professionals onderscheiden wij ons ook in onze brede kennis van alle verschillende muziekstromingen. Bij ons ben je dus ook aan het goede adres als je house, pop, techno, metal of een andere muziekstijl produceert. Wij beperken ons dus zeker niet tot 1 stijl, zoals EDM.

opleiding geluidstechniek studiotechniek

Onze Opleidingen

Je kunt bij ons kiezen uit dag en avondopleidingen muziek productie digitaal/ analoog of geluidstechnici live/ studio.

Onze dag opleiding bestaat uit 2 volle dagen les voor een periode van 1 jaar. Je ontvangt hiervoor 136 uur theorie en 401 uur praktijk begeleid/ privé les. Onze avondopleiding bestaat uit 1 avond per week les voor een periode van 1 jaar. Dit komt neer op 63 uur theorie en 133,5 uur praktijk begeleid/ privé les.

De studenten van onze dag en avondopleidingen mogen naast de lessen (bij beschikbaarheid) 5 d p.w. gebruik maken van onze studio faciliteiten in Amstelveen.

Waarom zou je kiezen voor Pro Audio Education?

Pro Audio Education NL BV is een maatschappelijke onderneming. Dit houdt in dat wij maatschappelijk waarden voor opstellen op winst bejaag. Hierdoor kunnen wij onze opleidingen voordelig aanbieden in combinatie met het werkelijk aantal lesuren. Bovendien bestaan onze klassen uit maximaal 10 studenten, wat voldoende tijd overlaat voor persoonlijke begeleiding, ook tijdens de groep lessen. 

De opleidingen die wij aanbieden sluiten goed aan als vervolgopleiding op reguliere en particuliere muziek productie en audio- media opleidingen, maar ook voor beginners en (semi) professionals is er een goede aansluiting. Dit komt doordat wij studenten inzicht geven in de essentie van geluid en de verschillende muziekstromingen, en hen leren om deze te controleren en naar hun hand te zetten.

Dankzij deze unieke lesmethode leren beginners direct hoe ze daadwerkelijk moeten omgaan met diverse audiotechnieken en muziekstijlen. Meer ervaren student zullen meer diepgang en inzicht krijgen in hun handelen, wat zal leiden tot betere producties en opdrachten. Ons aanbod aan studenten is zeer breed en omvat zowel beginners in de muziekwereld als professionals die al werken als audiotechnicus, muziekproducer, roadie, studenten met een conservatorium achtergrond of docent reguliere opleidingen.

Onze faciliteiten

Onze studiofaciliteiten op studentencampus Uilenstede in Amstelveen bestaat uit 4 geluidsstudio’s die speciaal zijn ingericht voor muziek productie mixen en mastering. Verder beschikken we over een leslokaal en een evenementenzaal met een capaciteit van 250 personen.  

Naast onze eigen studio faciliteiten werken wij nauw samen met diverse vinyl, mastering, boekingsbureaus, platenlabels en andere studio locaties, zowel in binnen- als buitenland. Hierdoor hebben we in het verleden al diverse excursies kunnen organiseren, zoals naar de Abbey Road Studio’s in London.

Beste Muziek productie opleiding