studio muziek opleiding

Opleiding details

     Hoofdstukken
23
     Toetsen
7
     Tijd
52 weken
      Niveau
MBO+ / HBO-
     Start datum
7 oktober 2019
    Beschikbare plekken
1
     Verplichte intake
Ja

Electronisch muziek productie,

De voltijd opleiding Muziek Productie van Pro Audio Éducation is één van de meest complete en uitgebreide muziek productie opleidingen die momenteel wordt aangeboden. Tijdens de opleiding leer je de fundamenten van de meest voorkomende elektronische muziek producties, het afmixen, het in de markt zetten en het masteren van jouw tracks. Het kennis niveau voor deze opleiding is MBO+/ HBO-.

De opleiding bestaatuit de volgende onderdelen

 • Geluidstheorie
 • DAW, VST en VSTi
 • Sound design
 • Muziek productie
 • Mixen
 • Masteren
 • Marketing
 • Geluidstheorie

Ontrafel de oorsprong van elektronische muziek, leer de muzikale taal en de theorie, en leer muziek te produceren zoals jij het wilt. Studenten zullen een dieper begrip, de kern, leren begrijpen van de verschillende elektronische muziek stromingen. Hiernaast zal jouw keyboard speelvaardigheid aanzienlijk worden verbeterd en zal er een verbreding ontstaan van je eigen creativiteit.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek productie niveau 1 – Geluidstheorie
 • Muziek productie niveau 2 – Muziek theorie
 • Muziek productie niveau 3 – Gehoortraining
 • Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

DAW, VST en VSTi

Leer alle voor- en nadelen van de verschillende digitale audio workstations (DAW) en wordt een meester in het gebruiken en implementeren hiervan. Alle vragen die je hebt over compressors, EQ, delay, reverb’s en alle nodige andere effecten zullen in detail worden behandeld. Naast de theorie over de verschillende effecten en instrumenten zal er veel aandacht worden besteed hoe je werkelijk deze effecten en instrumenten dient te gebruiken

Wat wordt behandeld,

 • Muziek productie niveau 4 – DAW, VST en VSTi
 • Muziek productie niveau 5 – Dynamics, EQ, reverb en delay
 • Muziek productie niveau 6 – Toepassing

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

Sound design

Wordt vloeiend in de taal van sound design en synthese met deze zeer uitgebreide training. Deze Sound Design programma van 6 niveaus maakt gebruik van de meest voorkomende digitale en analoge synthesizers. Je leert op je favoriete instrument alle technieken die je dient te kennen om een meester te worden in het ontwerpen van je eigen sound.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek productie niveau 7 – Introductie digitale en analoge synthesizers
 • Muziek productie niveau 8 – Synthese basis
 • Muziek productie niveau 9 – Wavetable synthese
 • Muziek productie niveau 10 – Granular synthese
 • Muziek productie niveau 11 – Geavanceerde sound design
 • Muziek productie niveau 12 – Synthese modulatie

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

Muziek productie

In deze genomineerde training leer je alle technieken die je dient te kennen om je productie tot een succes te maken. Je zal na het afronden van deze training begrijpen wat de fundamenten zijn van een goede productie en hoe jij snel en efficiënt tot een volwaardig eindproduct kan komen. Naast het componeren zal er veel aandacht worden besteed aan de zogenoemde productie geheimen om zorg te dragen dat jouw producties opvallen bij platenlabels en radiostations.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek productie niveau 13 – Layeren
 • Muziek productie niveau 14 – Compositie
 • Muziek productie niveau 15 – Productie secrets
 • Muziek productie niveau 16 – De remix
 • Muziek productie niveau 17 – Template

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

Mixen

Transformeer ruwe ideeën en composities in dansvloer bangers. Op deze genomineerde training leer je op de correcte wijze hoe je snel en efficiënt tot een volwaardige eindmix kan komen. Je zal tijdens deze training inzicht krijgen wat een goede productie maakt en leer je te begrijpen hoe je er voor zorgt dat je zogezegd niet vastloopt in je mix / productie

Wat wordt behandeld,

 • Muziek productie niveau 18 – Mix theorie
 • Muziek productie niveau 19 – Geavanceerde mixing technieken
 • Muziek productie niveau 20 – Template

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

Masteren

Leer van één van de beste elektronische Mastering engineers hoe jij digitaal of analoog een master kan creëren die niet onder doet voor elke andere professionele master die je bijvoorbeeld kan vinden op Itunes. Op deze genomineerde training zal er naast digitaal en analoog masteren ook aandacht worden besteed aan Vinyl mastering.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek productie niveau 21 – Mastering tools
 • Muziek productie niveau 22 – Mastering theorie
 • Muziek productie niveau 23 – Mastering Wat te doen
 • Muziek productie niveau 24 – Vinyl mastering

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

Marketing

Altijd willen weten hoe jij je eigen productie in de markt kan zetten, of hoe jij wel de aandacht kan krijgen van o.a. radio dj’s en platen labels? Tijdens deze training zal je leren wat je wel en wat je niet moet doen om er voor te zorgen dat jouw producties de aandacht krijgt die het verdient.

Wat wordt behandeld,

 • Muziek productie niveau 25 – Sociaal netwerk
 • Muziek productie niveau 26 – Distributie
 • Muziek productie niveau 27 – Marketing
 • Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials..

Privé lessen

Naast de groepslessen wordt er tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan de individuele vragen en behoeften van de studenten. Hierdoor zal na het voltooien van de groepslessen worden overgegaan op privé lessen om er voor te zorgen dat iedere student op elk niveau de opleiding met succes kan afronden.

Overige informatie

Aantal lessen: in totaal 60 groep lessen van minimaal 6 uur en 15 privé lessen van minimaal 3 uur. De lessen zijn 2x per week. Huiswerk, 2 à 4 uur per week. De looptijd van deze training is 1 a 1,5 schooljaar. Doelstelling van de opleiding: Producer studio technicus.

Doelgroep: opleiding is geschikt voor beginners en gevorderden die producer zijn of willen worden.

Voor deze opleiding is bij inschrijving een Intake verplicht.

Er gelden voor deze opleiding verder geen vooropleidingseisen. Vrijstelling: nvt. Vereisten: in het bezit zijn van een goede computer, geluidskaart en DAW naar keuze. Minimum leeftijd 17 jaar.

Examen: Het theorie examen bestaat uit 40 meerkeuze vragen. Het praktijk gedeelte bestaat uit een groepsopdracht en een individuele opdracht. Indien er sprake is van een theorie examen dan kan deze, indien nodig, eenmalig binnen 3 maanden na het eerste examen worden overgedaan.

Diploma “Master Music Producer Pro Audio Education NL”.

De kosten voor deze opleiding zijn (laatste jaar) fiscaal aftrekbaar. Dit houdt in dat u alleen nog dit jaar tot 52% van de kosten voor de opleiding Electronic music production terug kan krijgen van de belastingdienst. Hierdoor betaalt u alleen nog dit jaar maximaal 5695,- zonder fiscaal voordeel, en bij maximaal fiscaal voordeel 2654,- of wel 4,71 per uur incl. privé lessen.

Betaling in termijnen is mogelijk, 5 termijnen = (+) 5%, 10 termijnen = (+) 10%.

Contact studiemedewerker

Heb jij een vraag of wil jij je aanmelden voor de opleiding EMP voltijd? Druk dan op de knop hieronder en onze studiemedewerker zal binnen 2 werkdagen contact met je opnemen voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Testimonials

Na al een tijdje zelf geleerd te mixen, besloot ik een cursus bij PAE te volgen. Heel veel geleerd over mixen en nu in korte tijd enorm vooruit gegaan. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding aan die meer wil weten over mixen.

Abel Romijn, Armada Music

Top opleiding, ook als je alles wil weten over het mixen en masteren op professioneel niveau.

Tibari Bahaj, TB Mix&Master / Top Notch records

Vanaf de eerste les wist ik dat ik bij deze opleiding goed zat en mijn muzikale kennis kon verbreden. Een echte aanrader voor zowel beginnende als ervaren muzikant!

Bas Kranenburg, Antartic Records

Na jarenlang producties te hebben gemaakt voor verschillende doeleinden kwam ik via een krantenartikel bij Pro Audio Education. Het bleek een schot in de roos. Alle punten waarop ik vastliep in mijn producties werden behandeld, vanaf het samplen tot aan het masteren. Er is tijdens de les veel tijd voor eigen inbreng. Ik kan iedereen de opleidingen van Pro Audio Education aanraden.

Tim Muller, MOAN Records

Na al een aantal jaren produceren heb ik op advies van een aantal vrienden een opleiding gevolgd bij Pro Audio Education. Mijn releases zijn stukken verbeterd en door de persoonlijke begeleiding heb ik mijn work-flow kunnen optimaliseren.

Robin Fet, Armada Music

Voor dat ik met deze opleiding begon had ik al diversen audio opleidingen gevolgd. Tijdens deze opleiding zijn bij mij alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en ik kan dan ook iedereen van harte deze opleiding aanraden.

Erik Land, Taped Artifect

Na lang zoeken naar een productie opleiding waar ik mijn kennis kon verbeteren heb ik gekozen voor Pro Audio Education. Ik heb hier geen spijt van. Zeer veel nieuwe productie, mix en master technieken geleerd. Mijn producties zijn nu waar ik ze wil hebben en ik kan mijn eigen producties nu zelf masteren voor release.

Brainwash, Mad house Holland / Global Army

Beste muziek productie opleiding die er is!

La$$a, Top Notch / MCM records