eit

sound education

Opleiding details

     Hoofdstukken
14
     Toetsen
5
     Tijd
52 weken
      Niveau
Mid level
     Start datum
13 maart 2023
    Beschikbare plekken
4
     Verplichte intake
Ja

Muziek productie, deeltijd

De deeltijd opleiding muziek productie is één van de meest complete en uitgebreide muziek productie opleidingen die momenteel in de Benelux wordt aangeboden. Tijdens de opleiding leer je de fundamenten van de meeste voorkomende muziek producties, sound eduction of wel synthese en alle basis technieken over af-mixen en masteren.

De opleiding bestaat uit 1 avond per week les voor een periode van 1 jaar. Dit komt neer op 63 uur theorie en 133,5 uur praktijk begeleid/ privé les.

Je ontvangt na voltooing van de deeltijd opleiding Muziek productie het diploma “Bachelor Music Producer Pro Audio Education NL”.

Doelstelling van de opleiding: Producer studio technicus.

Het kennis niveau voor deze opleiding is MBO+/ HBO-.

De indeling van de opleiding ziet er als volgt uit:

 • Module 1 – Basis muziek productie technieken
 • Module 2 – Geavanceerde muziek productie technieken

Ontrafel de oorsprong van muziek, leer de muzikale taal en theorie. Studenten zullen een dieper begrip, de kern leren begrijpen van de verschillende muziek stromingen. Daarnaast zullen jouw keyboard speelvaardigen aanzienlijk worden verbeterd en zal er een verbreding ontstaan van jouw eigen creativiteit.

Leer alle voor- en nadelen van de verschillende digitale audio workstations (DAW) en wordt een meester in het gebruiken en implementeren hiervan. Alle vragen die je hebt over compressors, EQ, delay, reverb’s en alle nodige andere effecten zullen in detail worden behandeld.

Naast de theorie over de verschillende effecten en instrumenten zal er ook veel aandacht worden besteed aan hoe je het beste werkelijk deze effecten en instrumenten dient te gebruiken.

Wat wordt behandeld,

 • Deeltijd muziek productie niveau 1 – Geluidstheorie
 • Deeltijd muziek productie niveau 2 – Muziek theorie
 • Deeltijd muziek productie niveau 3 – DAW, VST en VSTi
 • Deeltijd muziek productie niveau 4 – Dynamics, EQ, reverb en delay
 • Deeltijd muziek productie niveau 5 – Layeren
 • Deeltijd muziek productie niveau 6 – Synthese deel 01
 • Deeltijd muziek productie niveau 7 – Elektronische muziek compositie.
 • Deeltijd muziek productie niveau 8 – Synthese deel 02
 • Deeltijd muziek productie niveau 9 – Productie secrets
 • Deeltijd muziek productie niveau 10 – De remix
 • Deeltijd muziek productie niveau 11 – Basis mix technieken
 • Deeltijd muziek productie niveau 12 – Geavanceerde mixing technieken
 • Deeltijd muziek productie niveau 13 – Mastering
 • Deeltijd muziek productie niveau 14 – Templates

Het aanvullend lesmateriaal zal worden uitgereikt in boekvorm en video tutorials.

Je zult na het afronden van deze training begrijpen wat een goede productie inhoudt en hoe je snel en efficiënt tot een volwaardig eindproduct kan komen. Naast het componeren zal er veel aandacht worden besteed aan de zogenoemde productie geheimen om er voor te zorgen dat jouw producties opvallen bij platenlabels en radiostations

Overige informatie

Examen. Het praktijkexamen bestaat uit een individuele opdracht. Het theorie examen bestaat uit 25 meerkeuze vragen en 5 open vragen. Indien er sprake is van een theorie herexamen dan kan deze, indien nodig, eenmalig binnen 3 maanden na het eerste examen worden overgedaan.

Vereisten: in het bezit zijn van een goede computer, geluidskaart en DAW naar keuze. Minimum leeftijd 17 jaar.

Lestijden groep lessen: 18:30 – 22:00

Contact studiemedewerker

Heb jij een vraag of wil jij je aanmelden voor de opleiding EMP module 1 en 2? Druk dan op de knop hieronder en onze studiemedewerker zal binnen 2 werkdagen contact met je opnemen voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Coronavirus

Tot heden zijn onze praktijkopleidingen uitgesloten van de huidig geldende beperkingen rondom het coronavirus (COVID-19). Om jou en onze gezondheid te waarborgen, maar ook om onze kwaliteit te continueren, hebben wij de volgende aanpassingen doorgevoerd:

Alle publieke ruimtes zijn voorzien van UV luchtreinigers, reiniging doekjes en desinfectie middel.  Als student van Pro Audio Educution NL zal je tijdens de praktijk opdrachten zo veel mogelijk de beschikking krijgen over een eigen geluidsstudio. De studio’s worden na elke sessie gereinigd om kruisbestuiving te minimaliseren. Wil je de lessen om privé redenen tijdens de Covid-19 uitbraak liever online volgen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Testimonials

Na al een tijdje zelf geleerd te mixen, besloot ik een cursus bij PAE te volgen. Heel veel geleerd over mixen en nu in korte tijd enorm vooruit gegaan. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding aan die meer wil weten over mixen.

Abel Romijn, Armada Music

Top opleiding, ook als je alles wil weten over het mixen en masteren op professioneel niveau.

Tibari Bahaj, TB Mix&Master / Top Notch records

Na jarenlang producties te hebben gemaakt voor verschillende doeleinden kwam ik via een krantenartikel bij Pro Audio Education. Het bleek een schot in de roos. Alle punten waarop ik vastliep in mijn producties werden behandeld, vanaf het samplen tot aan het masteren. Er is tijdens de les veel tijd voor eigen inbreng. Ik kan iedereen de opleidingen van Pro Audio Education aanraden.

Tim Muller, MOAN Records